Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija

Šių metų gruodžio 7 dieną mokytoja Laimina Juškienė ir jos auklėtiniai kartu su istorijos mokytoju Jonu Laurinaičiu vyko į edukacinę kelionę.

Pirmiausiai Vilniuje buvo aplankyti katedros požemiai. Tai nematoma pastato dalis, kur palaidoti Lietuvos valstybei ir Bažnyčiai nusipelnę asmenys. Kriptose ir koridoriuose įrengta ekspozicija supažindino su laidojimo tradicijomis, archeologiniais radiniais, atvėrė karališkąjį mauzoliejų.

Po to buvo aplankytas Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras. Dalyvavome teminėje ekskursijoje „Buvęs KGB vidaus kalėjimas“. Ekskursijos metu supažindino su KGB vidaus kalėjimu, jame kalintų žmonių būtimi ir buitimi, patirtomis kančiomis. Edukacinio užsiėmimo „Laisvės kovotojų kasdienybė: kova už laisvę ir būvį“ metu buvo kalbama apie bunkerius, medicinos pagalbą, partizanų karo lauko teismus, maistą, poilsį.

Nuvykę į Nemenčinės sovietinius bunkerius visi sugrįžome į praeitį, nenaudojant jokios laiko mašinos. Išvydome ir sudalyvavome spektaklyje, kuris padėjo pajusti tų metų realijas.

Edukacinė išvyka paliko gerus įspūdžius.

Laimina Juškienė ir Mantas Sirvydas 1d klasė

Pereiti prie turinio