foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija – tai kokybiško ugdymo ir ugdymosi, moderni, nuolat tobulėjanti švietimo institucija, padedanti jaunam žmogui, įkvepianti visą bendruomenę sėkmingai veikti besikeičiančioje ir nuolat besimokančioje visuomenėje. Pagrindinė vertybė – žmogus. Tolimesnis sėkmės laidas bendravimas ir bendradarbiavimas, vienų geranoriška pagalba kitiems, saugi aplinka visiems.

Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija

Vydūno g. 15, Jurbarkas tel. (8 447) 72 561 el.paštas rastine@jurbarkogimnazija.lt

Edukacija „Pažintis su neregio pasauliu“

   Į mūsų gimnaziją vasario 27 dieną atvyko neįprasta viešnia - Indrė Gaskaitė, pasakų vaikams kūrėja. Nors susitikimai su mokiniais vyko gimnazijos technologijų kabinete ir pasakų autorė pietavo mūsų valgykloje, deja, gimnazijos ji taip ir nepamatė, kadangi nuo kūdikystės turi visišką regos negalią ir todėl pasaulį pažįsta kitaip.

   Viešnia susidomėjusius mokinius supažindino su Brailio raštu, Brailio rašto mašinėle, pademonstravo kalbantį spalvų detektorių bei monetų matuoklį, kartu su ja galėjome išbandyti, kaip reikia naudotis baltąja lazdele. Pasakų vaikams autorė Indrė save vadina drąsiu žmogumi. Įdėmiai klausėmės Indrės ir supratome, kad tai labai pozityvus žmogus, jai mokykloje mokytojai nuolat kartojo, kad nieko gyvenime nepasieks, bet Indrė įrodė, jog jie klydo. Autorė išleido tris pasakų CD diskus: „Per pasakų dangų“, „Kas namelio širdyje?“, „Ištiesk ranką pasakai“. Tai pasakos apie kasdieninius troškimus ir džiaugsmą, kai jie išsipildo.

 

   Edukacinės pamokos prabėgo akimirksniu – buvo stebuklinga, nuostabu, neįprasta, keista ir labai įdomu.

Vika Lukauskaitė, Jaunųjų žurnalistų būrelio narė

2024 Visos teisės saugomos Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija