foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija – tai kokybiško ugdymo ir ugdymosi, moderni, nuolat tobulėjanti švietimo institucija, padedanti jaunam žmogui, įkvepianti visą bendruomenę sėkmingai veikti besikeičiančioje ir nuolat besimokančioje visuomenėje. Pagrindinė vertybė – žmogus. Tolimesnis sėkmės laidas bendravimas ir bendradarbiavimas, vienų geranoriška pagalba kitiems, saugi aplinka visiems.

Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija

Vydūno g. 15, Jurbarkas tel. (8 447) 72 561 el.paštas rastine@jurbarkogimnazija.lt

MOKOMOJI – PAŽINTINĖ IŠVYKA Į PAGĖGIŲ PASIENIO RINKTINĖS ROCIŠKIŲ UŽKARDOS RAMONIŠKIŲ KONTROLĖS PUNKTĄ

   Gegužės 9 d. mokėmės kitaip: 2b ir 2c klasių mokiniai, lydimi rusų k. mokytojų V. Pakinkytės, S. Stankevičienės ir pilietinio ugdymo mokyt. V. Stapono dviem srautais važiavo į Sudargą, į Ramoniškių pasienio kontrolės postą, muitinę. Ten vyko integruotos rusų kalbos- pilietiškumo pagrindų pamokos.

   Renginio tikslas - susipažinti su kaimyninės šalies Rusijos geografinės padėties ypatumais, ES (Lietuvos) ir Rusijos valstybių sienos ruožo apsauga ir keliavimo galimybėmis, teritorinės muitinės Sudargo kelio posto funkcijomis. Susipažinti su piliečių ir transporto priemonių praleidimu ir pasienio kontrole tarptautiniame Ramoniškių kontrolės punkte, sužinoti, kur galima įsigyti pasieniečio ar muitininko specialybes, kokie šio darbo ypatumai. Grįžę mokėmės pildyti keleivio deklaraciją rusų kalba, sužinojome, jog bendravimas pasienyje irgi vyksta dažniausiai rusiškai.

2024 Visos teisės saugomos Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija