foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija – tai kokybiško ugdymo ir ugdymosi, moderni, nuolat tobulėjanti švietimo institucija, padedanti jaunam žmogui, įkvepianti visą bendruomenę sėkmingai veikti besikeičiančioje ir nuolat besimokančioje visuomenėje. Pagrindinė vertybė – žmogus. Tolimesnis sėkmės laidas bendravimas ir bendradarbiavimas, vienų geranoriška pagalba kitiems, saugi aplinka visiems.

Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija

Vydūno g. 15, Jurbarkas tel. (8 447) 72 561 el.paštas rastine@jurbarkogimnazija.lt

Integruotos atviros pamokos Lietuvos mokytojams ir mokiniams

XXI amžius visomis prasmėmis  pokyčių metas. Neįtikėtini iššūkiai teko visoms gyvenimo sritims. Kaip ir medicina, taip ir švietimas atsidūrė įvykių epicentre, kurį hiperbolizuotai galima pavadinti pragaru.

Dvi mūsų gimnazijos pedagogės - matematikos mokytoja ekspertė Asta Zikienė ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Violeta Greičiūnienė – drąsiai ėmėsi iniciatyvos anksčiau mokykloje gyvai vestą renginį pritaikyti naujoms, IT technologijomis pritaikytoms erdvėms.

Mokytojos nuotoliniu mokymo būdu vedė integruotas matematikos ir lietuvių kalbos ir literatūros pamokas „Matematinė Dantės „Pragaro“ analizė“. Inovatyvu tai, kad mokytojos iš mūsų gimnazijos mokė ne savo, kaip įprasta, bet svečių mokyklų gimnazistus. Tačiau tai netrukdė gilintis į poemą, atlikti skaičiavimus, šiuolaikiškai iliustruoti kūrinį.

Vasario 26 d. dviejų pamokų trukmės renginys vyko Kauno ,,Aušros“ gimnazijos II klasių mokiniams, o kovo 8 d. Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazijos antrokams. Šias pamokas stebėjo ir aptarė Lietuvos pedagogai iš įvairių šalies mokyklų.

Integruotoms pamokoms savito žavesio suteikė Dantės ,,Pragaro“ ištraukas skaičiusi aktorė, režisierė, Klaipėdos universiteto docentė Virginija Kochanskytė, kuri pasidalino savo įžvalgomis apie nagrinėjamo kūrinio vertimus – A. Churgino bei S. Gedos tekstus. Iš tiesų nuotolinis ugdymas turi nuostabių privalumų – ankstyvus rytmečius charizmatiškoji aktorė paskyrė moderniai scenai - „MS Teams“ platformai. Prasmingos aktorės Virginijos Kochanskytės mintys praturtino pamokas, aktualizavo viduramžių kūrėjo Dantės ,,Dieviškąją komediją“.

Pamokos tikslas ir iššūkis, tekęs mokiniams, buvo toks: pasitelkę turimas žinias, jas susies su naujovėmis bei matematiškai interpretuos literatūros kūrinį. Ir iš tiesų gimnazistai įtvirtino žinias apie garsiausią viduramžių italų poeto Dantės kūrinį, apskaičiavo įvykio „Papulti į Dantės „Pragaro“ 3 ratą“ tikimybę, tyrinėjo, kokie turėtų būti realūs kūgio matmenys, kad į tokios formos „pragarą“ tilptų nors vienas žmogus, atliko kitus, su Dantės kūriniu susijusius, skaičiavimus.

Patraukli ir šiuolaikiška pamoka baigėsi ruošimusi namie sukurti 3D hologramą, taikliausiai atspindinčią bei iliustruojančią įsivaizduojamą Dantės „Pragarą“.

Įprasta manyti ir sakyti, kad nuotolinis mokymas turi savų trūkumų, tačiau negalima nepastebėti ir privalumų. Džiaugiamės pavykusiomis pamokomis ir Kauno bei Kybartų gimnazistais, kurie tikrai puikiai geba valdyti informacines technologijas: ne tik visiems įprastus yuotube, google, bet ir kahoot, vevox, worldometers įrankius.

Šią atvirą integruotą pamoką stebėjo daugiau kaip 30 Lietuvos mokytojų, belieka tikėti, kad laikas prie ekranų buvo praleistas naudingai, kad buvo įgyta naujos patirties.

Violeta Greičiūnienė, gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja

  

 

2024 Visos teisės saugomos Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija