foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija – tai kokybiško ugdymo ir ugdymosi, moderni, nuolat tobulėjanti švietimo institucija, padedanti jaunam žmogui, įkvepianti visą bendruomenę sėkmingai veikti besikeičiančioje ir nuolat besimokančioje visuomenėje. Pagrindinė vertybė – žmogus. Tolimesnis sėkmės laidas bendravimas ir bendradarbiavimas, vienų geranoriška pagalba kitiems, saugi aplinka visiems.

Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija

Vydūno g. 15, Jurbarkas tel. (8 447) 72 561 el.paštas rastine@jurbarkogimnazija.lt

Kovo 11-ąją  dieną  paminėkime ir aktyviai, ir prasmingai!

   2C klasės mokiniai  ir jų auklėtoja, istorijos mokytoja Birutė Genienė visą gimnazijos  bendruomenę  maloniai  kviečia į žygį „Praeitis ateičiai“,  skirtą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimui.

 Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena – viena iš Lietuvos valstybinių švenčių, minima kovo 11 d. pažymint 1990 metais tą dieną Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo - pasirašytą Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą. Tai viena iš trijų pagrindinių Lietuvos valstybės švenčių kartu su Lietuvos valstybės atkūrimo diena, minima vasario 16 d., ir Valstybės diena, minima liepos 6 d.

  Karantino metu Pėsčiųjų žygių asociacija aktyviems žygeiviams visoje Lietuvoje nuotoliniu būdu organizuoja žygių ciklą „Vienui vieni“. Artimiausias žygis, skirtas būtent Lietuvos nepriklausomybės atkūrimui, vadinasi „Praeitis ateičiai“. Gimnazijos bendruomenė kviečiama prisijungti į šį sveikatingumo renginį.

  Žygio „Praeitis ateičiai“ trasoje yra  pažymėtos Jurbarko miesto  lankytinos vietos: Bišpilis, Vytauto Didžiojo, V. Grybo paminklai, Žydų kapinės, memorialas Žydų tautos genocidui atminti Kauno gatvėje bei įdomūs akcentai  joje,  tremtinių, partizanų kapai ir kiti objektai.

  Telefonuose turi būti įjungta funkcija „Vietovė" ir parsiųsta bei įdiegta GPX failus vaizduojanti programa. Programų pavyzdžius galite matyti nuotraukose: 

  

  Žygio trasa pateikta čia (faile archyvas.zip supakuotas GPX  formato failas (km, taškai, laikas). Atsisiųskite šį failą, išskleiskite (išpakuokite) su programa 7zip ar WinZip ir gautą failą 2021-03-05_16-38_Fri.gpx nukopijuokite į savo telefonus ir atsidarykite su jūsų turima programa.

  Žygio laikas - kovo mėn. 11-14 dienos, siekiant išvengti susibūrimų ir laikytis saugaus atstumo. Žygio „Praeitis ateičiai“ dalyviai telefonu  atsisiųs nurodytas programas ir atsidarys žygio maršruto failą.

  Mokinių skatinimas dalyvauti aktyviai leidžiant laisvalaikį ir vertinimas:

  1. 9-11 kl. ir 12 kl. B kurso mokiniai į VIENĄ nuotrauką  patalpina 3-4 aplankytus  ir nufotografuotus istorinius objektus su prie jų parašytais 2-3 sakiniais.
  2. Kūno kultūra. 9-12 kl. mok. Siunčia „žingsnių programą“ savo mokytojams, joje būtina nurodyti žygio pavadinimą ir datą.
  3. Būtų puiku, jei žygeiviai turėtų valstybinės atributikos, būtų ja pasipuošę, su ja fotografuotųsi, turėtume mokinių sutikimą  nuotraukas  kelti į gimnazijos facebook`ą.
  4. Klasių vadovams rekomenduojama dalyvavusiems mokiniams skirti 2 socialinės veiklos valandas.

  Linkime gerų įspūdžių žygyje, lengvų kojų, gero pavasarinio oro. Jei mūsų suplanuota  trasa jums būtų per trumpa, galite ją pratęsti iki Bišpiliukų, po to vėl grįždami į nurodytą maršrutą.

      Organizatoriai

2024 Visos teisės saugomos Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija