foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija – tai kokybiško ugdymo ir ugdymosi, moderni, nuolat tobulėjanti švietimo institucija, padedanti jaunam žmogui, įkvepianti visą bendruomenę sėkmingai veikti besikeičiančioje ir nuolat besimokančioje visuomenėje. Pagrindinė vertybė – žmogus. Tolimesnis sėkmės laidas bendravimas ir bendradarbiavimas, vienų geranoriška pagalba kitiems, saugi aplinka visiems.

Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija

Vydūno g. 15, Jurbarkas tel. (8 447) 72 561 el.paštas rastine@jurbarkogimnazija.lt

JAUNIMO SUSITIKIMAS SU POPIEŽIUMI PRANCIŠKUMI VILNIUJE

   Rugsėjo 22 d. grupė mūsų gimnazijos mokinių su dorinio ugdymo mokytojomis Irena Danupiene ir Vita Klepikoviene vyko į jaunimo susitikimą su popiežiumi Pranciškumi Vilniuje. Tai buvo įsimintina kelionė: gyvai susitikti su Popiežiumi, matyti jį iš arti, išgirsti jo nešamą žinią mūsų jaunimui. Ši žinia yra dvejopa. Viena, tai Popiežius ragino jaunimą neleisti, kad pasaulis juos įtikintų, jog geriau eiti po vieną. „Negražus gyvenimas stovint prieš veidrodį, tačiau gyvenimas gražus su kitais – su šeima, su draugais“, – jaunimui kalbėjo Bažnyčios galva.

   Antra, mūsų tikroji tapatybė yra susijusi su priklausymu tautai. Popiežius ragino nepamiršti tautos šaknų, prisiminti tautos istoriją, kalbėtis su senoliais. „Nėra nuobodu kalbėti su senais žmonėmis, tegu jie jums papasakoja apie tautos šaknis, džiaugsmus, kančias, vertybes. Taip jūs tęsite tautos istoriją ir sulauks tauta didesnių vaisių“, – kalbą baigė jis. Nors mokiniai kelionėje išbuvo 16 valandų, bet visi grįžo linksmi laimingi ir to džiaugsmo pakaks ilgam. O prisiminimas, kad dalyvavau tokiam istoriniam susitikime lydės visą gyvenimą.

2024 Visos teisės saugomos Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija