foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija – tai kokybiško ugdymo ir ugdymosi, moderni, nuolat tobulėjanti švietimo institucija, padedanti jaunam žmogui, įkvepianti visą bendruomenę sėkmingai veikti besikeičiančioje ir nuolat besimokančioje visuomenėje. Pagrindinė vertybė – žmogus. Tolimesnis sėkmės laidas bendravimas ir bendradarbiavimas, vienų geranoriška pagalba kitiems, saugi aplinka visiems.

Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija

Vydūno g. 15, Jurbarkas tel. (8 447) 72 561 el.paštas rastine@jurbarkogimnazija.lt

Jaunųjų astronomų viktorina „Po žvaigždėtu dangum“

   Lapkričio 30 dieną gimnazijos mokiniai Orestas Palšauskas, Dominyka Jokšaitė, Klaidas Urbštas, Palmyra Malinauskaitė ir Arnas Šniokaitis priklausantys gimnazijos astronomijos būreliui (vadovas Antanas Kiniulis), vyko kartu su fizikos mokytoju Algirdu Kazinevičiumi į Vilniuje vykusią jaunųjų astronomų viktoriną „Po žvaigždėtu dangum“.

   Viktorinoje varžėsi 10 komandų. Kiekvieną komandą sudarė 7–12 klasių mokiniai iš įvairių Lietuvos mokyklų. Šiais metais komandos vadinosi įvairių Mėnulio reljefo ypatybių pavadinimais. Viktorinoje mokiniai turėjo atlikti ir komandines, ir asmenines užduotis, kurioms astronomijos, fizikos, matematikos žinių neužteko, teko pasitelkti kūrybiškumą, meniškumą. Šiais metais suėjo 100 metų nuo Tarptautinės astronomų sąjungos įkūrimo ir pirmojo žmonių išsilaipinimo Mėnulyje 50-osios metinės, todėl ne viena viktorinos užduotis buvo susijusi su Mėnuliu. Viktorina pasižymėjo ne tik draugiška ir linksma atmosfera, bet ir buvo nuostabi galimybė gilinti turimas žinias ar sužinoti kažką naujo.

   Gimnazistai džiaugiasi praplėstomis žiniomis, bei naujomis pažintimis ir parvežtai diplomais su medaliu.

   Sveikiname Klaidą Urbštą ir komandą „Vallis“, užėmusią III-ąją vietą!

Straipsnio autorė Dominyka Jokšaitė (IV B)

2024 Visos teisės saugomos Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija