foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija – tai kokybiško ugdymo ir ugdymosi, moderni, nuolat tobulėjanti švietimo institucija, padedanti jaunam žmogui, įkvepianti visą bendruomenę sėkmingai veikti besikeičiančioje ir nuolat besimokančioje visuomenėje. Pagrindinė vertybė – žmogus. Tolimesnis sėkmės laidas bendravimas ir bendradarbiavimas, vienų geranoriška pagalba kitiems, saugi aplinka visiems.

Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija

Vydūno g. 15, Jurbarkas tel. (8 447) 72 561 el.paštas rastine@jurbarkogimnazija.lt

Rajoninė konferencija, skirta Vaižganto metams

   Lapkričio 27 d. viešojoje bibliotekoje vyko konferencija Jurbarko rajono ugdymo įstaigų lietuvių kalbos mokytojams ir jų mokiniams „Rašyti – tai duoti ką nors nauja dvasiška“ (Vaižgantas)“, skirta LR Seimo paskelbtiems J. Tumo – Vaižganto metams paminėti.
  Konferencijoje buvo pristatyta 13 tiriamųjų bei kūrybinių darbų. Nors gyvenime Vaižgantas buvo draugiškas ir smagus, bet aptarti jo biografiją ar kūrybą buvo nemažas iššūkis, ypač jaunesnio amžiaus mokiniams.

  Renginio organizatorės, Antano Giedraičio – Giedriaus gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Violeta Greičiūnienė ir Irmanta Valošinienė dėkoja lietuvių kalbos ir literatūros mokytojoms Loretai Songailienei iš Vytauto Didžiojo progimnazijos, Laimutei Čepukonienei iš Smalininkų technologijų ir verslo mokyklos, Laurai Kuncaitienei iš Skirsnemunės Jurgio Baltrušaičio pagrindinės mokyklos, Ilonai Barauskienei ir Ievai Janauskaitei iš Eržvilko gimnazijos, Editai Gylienei iš Smalininkų Lidijos Meškaitytės pagrindinės mokyklos, Jovitai Mišeikienei iš Veliuonos Antano ir Jono Juškų gimnazijos bei Vilijai Bartusevičienei, Redai Žemelienei, Jurgitai Davidavičienei, Sauliui Ambrazaičiui iš Antano Giedraičio – Giedriaus gimnazijos už mokinių parengimą konferencijai.
  Jaukią atmosferą padėjo sukurti Jurbarko Konstantino Glinskio mėgėjų teatro aktorius Juozas Karvauskas, įkūnijęs rašytoją, visuomenės veikėją, kunigą Vaižgantą. Aktorius bei konferencijos vedėja, mokytoja Violeta Greičiūnienė pakvietė pristatyti tiriamuosius, kūrybinius darbus šiuos mokinius: Vėjūnę Rupeikaitę, Dariją Jakaitytę, Klaidą Urbštą, Neringą Gailiūtę, Augustę Mockevičiūtę, Mingailę Mariją Požėlaitę, Dalią Veličkienę, Eveliną Baltrušaitytę, Liuciją Lukošiūtę, Vaivą Vaičaitytę, Dominyką Remeiką, Eglę Žabarauskaitę, Eivį Kazlauską, Gabrielę Petrylaitę ir šokėjus iš Eržvilko gimnazijos. Renginio pabaigoje jiems buvo įteiktos Antano Giedraičio – Giedriaus gimnazijos direktoriaus Alvydo Januškevičiaus padėkos.

   Konferencijos rengėjos dėkoja bibliotekos direktorei Rasidai Kalinauskienei, režisierei Danutei Samienei bei gėlių salonui „Giedrės gėlės“.

 

2024 Visos teisės saugomos Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija