foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija – tai kokybiško ugdymo ir ugdymosi, moderni, nuolat tobulėjanti švietimo institucija, padedanti jaunam žmogui, įkvepianti visą bendruomenę sėkmingai veikti besikeičiančioje ir nuolat besimokančioje visuomenėje. Pagrindinė vertybė – žmogus. Tolimesnis sėkmės laidas bendravimas ir bendradarbiavimas, vienų geranoriška pagalba kitiems, saugi aplinka visiems.

Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija

Vydūno g. 15, Jurbarkas tel. (8 447) 72 561 el.paštas rastine@jurbarkogimnazija.lt

JAU ŠĮ PENKTADIENĮ LRT TELEVIZIJOS TIESIOGINĖ LAIDOS „LAISVĖS BANGA“ TRANSLIACIJA IŠ GIMNAZIJOS

   „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ drauge su JAV ambasada nuo 2021 m. spalio 1 d. rengia atvirų istorijos pamokų ciklą „Laisvės banga“. Lietuvoje atrinktos 6 mokyklos, iš kurių LRT televizija transliuoja ypatingas istorijos pamokas. Džiaugiamės, kad viena iš atrinktų mokyklų – Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija.
   Šiuo metu gimnazijos bendruomenė atsakingai ruošiasi laidos filmavimui. Klasėms skirti namų darbai: atkurti istorinę Lietuvos nuotrauką. Mokiniai su dideliu susidomėjimu kūrybiškai atlieka skirtas užduotis. Nuotraukas rodys tiesioginės transliacijos metu. Gimnazistas Rokas Grinkevičius ir Jurbarko kultūros centro operatorius Andrius Sinkus talkino dronu filmuojant Jurbarko miesto vaizdus, kuriuos išvysime anonso ir laidos metu.

   „Laisvės bangos“ pamokose mokytojais tampa laidos vedėjai: istorikas Robertas Petrauskas ir muzikos atlikėja, kompozitorė Raminta Naujanytė-Bjelle. Laidose pagrindinis dėmesys sutelktas naujausiam Lietuvos istorijos laikotarpiui. Kiekvienos transliacijos metu pasirenkama vis kita tema. Į laidą kviečiami ir kalbinami žymūs svečiai, kurie dalyvavo ar matė istorinius įvykius atkūrus Lietuvos nepriklausomybę.
   Istorijos pamokos KITAIP sudaro galimybę mokiniams praplėsti žinias, atskleisti kūrybinius gebėjimus, pažinti įvykius ne tik iš vadovėlių, bet iš to laikotarpio liudininkų prisiminimų pasakojimo.
   Jurbarko krašto visuomenę kviečiame 2021 m. spalio 22 d. 13 val. stebėti per LRT televiziją tiesioginės laidos „Laisvės banga“ iš Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos transliaciją.

2024 Visos teisės saugomos Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija