foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija – tai kokybiško ugdymo ir ugdymosi, moderni, nuolat tobulėjanti švietimo institucija, padedanti jaunam žmogui, įkvepianti visą bendruomenę sėkmingai veikti besikeičiančioje ir nuolat besimokančioje visuomenėje. Pagrindinė vertybė – žmogus. Tolimesnis sėkmės laidas bendravimas ir bendradarbiavimas, vienų geranoriška pagalba kitiems, saugi aplinka visiems.

Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija

Vydūno g. 15, Jurbarkas tel. (8 447) 72 561 el.paštas rastine@jurbarkogimnazija.lt

LAZERIO GALIA IR „SKRYDIS“ Į VISATOS TOLIUS

   Gruodžio 11 d. astronomijos būrelio nariai (lydimi fizikos - astronomijos mokytojo Antano Kiniulio) ir aktyvesni mūsų gimnazijos mokiniai keliavo į VU fizikos fakulteto lazerinių tyrimų centrą. Ten susitikome su buvusiu mūsų mokyklos mokiniu, Andriumi Melninkaičiu, dabar jau docentu ir vyresniuoju mokslų daktaru. Gimnazijos mokiniams jis pravedė paskaitą, kurios metu sužinojome apie lazerio vidinę struktūrą, veikimo principą, panaudojimą. Gyvai pamatėme įvairiausių dydžių ir pajėgumų lazerių, stebėjome įvairius bandymus, atliekamus su lazerių šviesa.

   Iš tyrimų centro keliavome į VU planetariumą. Dviejų seansų – „Žvaigždėta naktis“ ir „Paukščių Takas ir kitos galaktikos“ metu prisiminėme astronomijos pagrindus - Grįžulo Ratų, Šiaurinės žvaigždės radimą danguje, išmokome, kaip pagal Kasiopėjos žvaigždyną danguje atrasti kaimyninę Andromedos galaktiką. Sužinojome apie galaktikų viduryje esančias masyvias juodąsias skyles, jų susidarymo principą, kartu praplėtėme žinias ir apie pačias galaktikas, jų suvokimą, apibūdinimą, klasifikaciją. Iš Vilniaus grįžome patenkinti - smagu buvo ne tik sužinoti kažką naujo, bet ir stebėti įspūdingus lazerinių tyrimų centro bandymus bei kvapą gniaužiančius vaizdus, regėtus planetariumo seansų metu.

Straipsnį parengė Jurbarko Antano Giedraičio Giedriaus gimnazijos laikraščio žurnalistės: Samanta Mažrimaitė ir Neringa Gailiūtė

 

2024 Visos teisės saugomos Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija